Pohod po 7. gričih Novega mesta

V sklopu praznovanja sedemdesetletnice delovanja našega rodu, smo se v soboto odpravili na pohod po sedmih gričih Novega mesta. Zbralo se nas je okoli 50 tabornikov, radovednih netabornikov in živahnih štirinožnih prijateljev, katerih temni oblaki na nebu, niso uspeli prestrašiti. Podali smo se na Kapitelj, Marof, Ragov Log, Žibertov hrib, Grm, Šipčev hrib in Portoval, kjer smo pohod tudi zaključili z izvrstno pogostitvijo domačih dobrot. Na vsakem griču smo z zanimivim vodenjem, simbolno potovali skozi razvoj in rast Rodu gorjanskih tabornikov, pri tem pa nismo pozabili na igro in zabavne izzive, ki so poskrbeli za medgeneracijsko povezovanje, sproščeno vzdušje, in smeh. Upamo, da se čimprej spet srečamo v tako dobri družbi, več utrinkov iz akcije, pa si lahko pogledate na spodnjih fotografijah.

Povezava do več fotografij: https://photos.app.goo.gl/4KbiNoL1i8hegVmU9

 


Kostanjev piknik 2022

Člani RGT smo s polno paro smo zakorakali v novo taborniško leto. Pričeli smo z vodovimi sestanki, medse sprejeli vrsto novih članov in skupaj dočakali prelepo jesen. Za tabornike je jesen prav poseben letni čas, saj nam vsakič znova popestri druženje v barviti naravi, predvsem pa se vsi nestrpno veselimo tradicionalnega kostanjevega piknika pri taborniški hiški. V soboto, 15.10.2022, se je na megleno jutro zbralo kar 80 članov Rodu gorjanskih tabornikov in nekaj radovednih staršev željnih druženja. Začetna sramežljivost je bila neizogibna, saj nam srečevanje tekom pestrega poletja žal ni uspelo. Na srečo pa taborniki poznamo odličen recept za prebitev ledu. Tako mlajši kot starejši taborniki so se ob prihodu razdelili v manjše skupine in se odpravili na prav posebno misijo. Vsem je bilo skupno to, da so za uspešno opravljene naloge morali sodelovati, biti iznajdljivi, pripravljeni pomagati, spoštljivi do narave in vešči v uporabi že prej pridobljenega taborniškega znanja.

Mlajši medvedki in čebelice so po gozdu iskali prijatelje grdobca Shreka, ki se je v času kostanjevega piknika zadrževal nekje v močvari. Zlobnež je njegovo odsotnost dobro izkoristil in ugrabil princeso Fiono. Medvedki in čebelice so reševanje vzeli v svoje roke in zagnano opravili vse preizkušnje Shrekovih prijateljev. Naučili so se mečevanja, s svojimi vici nasmejali Osla, oskrbeli opečenega Zmaja, se uspešno izognili zlobni čarovnici, ki jim je prekrižala pot in na koncu premagali Zlobneža ter rešili Fiono, ki jih je nagradila z okusnim kostanjem.

Malo starejši gozdovniki in gozdovnice pa so bili del strateške igre, pri kateri so nabirali točke z znanjem orientacije in opravljanjem zanimivih, do okolja prijaznih nalog. Pridobljene točke so lahko uporabili na dražbi, kjer so si lahko kupili različne materiale za zadnjo preizkušnjo. Material so otroci uporabili za zaščito jajca, ki se naj ne bi na noben način razbil. Izdelki so bili izjemni, saj so nekatera jajca prestala ekstremno močne ter visoke mete in brce, pri tem pa ostala brez ene same praske.

Obe starostni skupini sta več kot uspešno opravili preizušnje in se z širokimi nasmehi vrnili na skupni prostor, kjer smo se vsi skupaj podružili in okrepčali z okusnim kostanjem. Poleg kostanja pa smo se imeli možnost preizkusiti v lokostrelstvu, postavljanju šotora, kurjenju ognja s kresilom, zabavni prvi pomoči in balinčkanju, kjer so se lahko pozabavali tudi starši, ki so bili vsem nalogam kos. Piknik smo zaključili v zboru, kjer smo podelili znanja in veščine, ki so si jih otroci prislužili v lanskem taborniškem letu. Tako bodo kroji polni novih značk, predvsem pa smo domov odšli polni motivacije, da se tudi to šolsko leto potrudimo in osvojimo čim več novega znanja. Komaj čakamo, da se čimprej spet vidimo in upamo, da zopet v tako obsežnem številu.

Fotografije iz akcije so dostopne tukaj: https://photos.app.goo.gl/G4twQTsszncmeidc9


⚠️ Vpisujemo nove člane ⚠️

Se radi sprehajate v naravi, kurite ognje, spite v šotorih in se zabavate?

Rod gorjanskih tabornikov vpisuje nove člane, stare med 7 in 14 let.

Se nam želite pridružiti? Pišite našemu načelniku na elektronski naslov kukc@rgt.si ali ga kontaktirajte na telefonsko številko 041 980 500.

 

Nekaj dejavnosti, s katerimi se lahko srečate v taborništvu so: spanje na prostem, kurjenje ognjev, življenje z naravo, potovanje, spoznavanje novih prijateljev, postavljanje šotorov, taborjenje, zabava, lokostrelstvo, vožnja s kanuji, orientacija, sanjkanje,...


Dnevne RGT novice iz tabora 2022

Tudi letos našim zvestim bralcem omogočamo dnevni vpogled naših aktualnih novic iz tabora v časopisu Dnevne RGT Novice.

3. 7. 2022 - 2. dan - Časopis

4. 7. 2022 - 3. dan - Časopis

6. 7. 2022 - 5. dan - Časopis

9. 7. 2022 - 8. dan - Časopis

 

Odgovorni urednik: Žan
Glavni urednik: Cili
Vsebina: Cili, Jan, Vesna
Fotografije: Cili
Lektoriranje: Jan
Oblikovanje: Cili
Naslov uredništva: cili@rgt.si

Izdajatelj: Društvo tabornikov Rod gorjanskih tabornikov Novo mesto
Drska 39, 8000 Novo mesto

Spletna stran: www.rgt.si

 

*časopis je le del zabavnega programa na taboru. Nekatere stvari so izmišljene.


Kostanjev piknik 2021

Vikend smo preživeli taborniško, kot vsako leto s tradicionalnim kostanjevim piknikom!
Lepo smo se imeli v Portovaldu! Mestna občina Novo mesto

Dnevne RGT novice iz tabora 2021

Na tej strani si lahko ogledate vsakodnevne objave iz tabornega časopisa Dnevne RGT Novice.

3.7.2021 - 1. dan - Časopis

4.7.2021 - 2. dan - Časopis

5.7.2021 - 3. dan - Časopis

6.7.2021 - 4. dan - Časopis

7.7.2021 - 5. dan - Časopis

8.7.2021 - 6. dan - Časopis (izdaja ne obstaja zaradi ugrabitve vesoljcev)

9.7.2021 - 7. dan - Časopis

10.7.2021 - 8. dan - Časopis

 

Odgovorni urednik: Kukc
Glavni urednik: Cili
Vsebina: Cili, Jan, Ava
Fotografije: Cili
Lektoriranje: Jan
Oblikovanje: Cili
Naslov uredništva: cili@rgt.si
Spletna stran: www.rgt.si
Izdajatelj: Društvo tabornikov Rod gorjanskih tabornikov Novo mesto
Drska 39, 8000 Novo mesto

 

*časopis je le del zabavnega programa na taboru. Nekatere stvari so izmišljene.


Zimovanje in zoomovanje 2021

Ta teden smo se imeli taborniki super. Nekateri so se dobivali in družili po Zoomu, drugi smo sledili usmeritvam vlade, ki je dovolila druženje v majhnih skupinah. Taborniki se najraje družimo v majhnih skupinah (vodih). Vsaka skupina se je dobila na drugi lokaciji in izvajala dejavnosti na drugem lepem kotičku novomeške narave. Veseli smo, da smo obkroženi s toliko gozdovi. 

Prehodili smo orientacijsko pot, ki smo jo postavili po Novem mestu, skuhali kosilo, se igrali, risali zemljevide. Seveda smo se držali vseh priporočil za preprečevanje širjenja Covida, a vseeno se je lepo zopet dobiti s  taborniškimi prijatelji.


QRientacija po Novem mestu

Želiš izvedeti nekaj več o QRientaciji?

Pozdravljeni!
Ste vedno zavidali avanture Indiana Jones-u? Mulcem iz Gremo mi po svoje? Morda Elsi in Anni? Filmskega življenja vam ne moremo omogočiti, lahko pa se med zimskimi počitnicami odpravite na mestno dogodivščino.

Taborniki Rodu gorjanskih tabornikov smo pripravili orientacijsko progo, primerno za kogarkoli. Nanjo se lahko odpravite sami ali z družino in skupaj doživite prijetno dogodivščino, na kateri boste preverili svoje znanje in spretnosti orientacije.
Orientacija bo postavljena od sobote, 13. 2., do nedelje, 21. 2. 2021. Potem bomo KT-je (kontrolne točke) umaknili. Spodaj najdete zemljevid z vrisanimi točkami. Pot je krožna, zato lahko začnete kjerkoli.
KT-ji so označeni s QR kodami. Ko KT najdete, skenirajte kodo, ta pa vas bo vodila do vprašanja oziroma naloge na spletu. Za skeniranje potrebujete aplikacijo (za Apple npr. “QR Reader”, za Android npr. “QR Code Reader”). Točke bomo redno pregledovali. Če kakšne nikakor ne najdete, jo preskočite in nadaljujte pot do naslednje.

Na zemljevidu bo prijavna QR koda - ko jo skenirate, vpišete ime ekipe - bodite izvirni, da se imena ne bodo ponavljala. Če želite sodelovati v žrebu za simbolične nagrade, lahko vpišete tudi svoj elektronsko naslov. Ime ekipe, s katerim ste se prijavili, boste morali vpisati pri vsaki nalogi. Prosimo, da se listov s kodami ne dotikate.

Vabimo vas, da nam na elektronski naslov obvestila@rgt.si pošljete kakšno sliko s proge. Fotografije nam pošljite v primeru, da se strinjate z objavo na naši internetni ali Facebook strani.

Želimo vam veliko zabave na poti.
Vodstvo RGT

 

 

 

? Poskeniraj spodnjo kodo in se registriraj ?

 

Zemljevid si lahko prenesete TUKAJ

[download id="218053"]


VESEL BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO 2021!

Leto 2020 je že skoraj za nami. Bilo je malo težje leto kot ponavadi, ampak nič za to. Važno je le, da smo ostali močni in zdravi. Prihaja leto 2021 in z njim nove dogodivščine. Pred novim letom je še en od lepših paznikov. BOŽIČ.
Vodstvo rodu gorjanskih tabornikov vam ŽELIMO LEP BOŽIČ IN SREČNO NOVO LETO 2021. Ostanite zdravi.

Prosta mesta za vpis k tabornikom 2020/21

Pozdravljeni,

objavljamo prosta mesta v vodih za novo šolsko leto 2020/21. Za dodatne informacije pokličite vodnika na telefon.
Seznam se še dopolnjuje.

VOD Žverce   LOKACIJA Loka (igrišče)
STAROST 8 – 10 let TERMIN torek, 14.15 - 15.15
VODNIK Neža Brkopec

031 780 998

ŠTEVILO PROSTIH MEST 5

 

VOD Plesoči panterji   LOKACIJA Taborniška hiška Portovald
STAROST 11 – 13 let TERMIN sobota, 9.00 – 11.00
VODNIK Gaja Potočar

031 257 777

ŠTEVILO PROSTIH MEST 4

 


Dan Zemlje 2020!

Pozdravljeni starši in taborniki!

V sredo smo obeležili še en dan tabornikov, hkrati pa tudi še en Dan Zemlje. Zaradi njene onesnaženosti na ta dan opozarjamo na njeno ranljivost in enkratnost planeta, na katerem živimo, in ker je ozaveščanje o pomenu zdravega okolja v tem času, še posebej pomembno smo taborniki na ta dan združili moči in okoli svoje okolice pobrali čim več odpadkov, ki namesto da bi bili odvrženi v smeti, so bili odvrženi v naravo.

Tukaj si lahko ogledate fotografije, ki ste jih po končani akciji poslali nam ?


Taborništvo priporočam vsem, zlasti pa mladim...

Taborništvo priporočam vsem, zlasti pa mladim. Vrednote, ki si jih lahko pridobimo v izvajanih nalogah, ki jih gojijo v rodovih, kot je Rod gorjanskih tabornikov, so prežete s sobivanjem z naravo. Pesem ob tabornem ognju, v gozdu, je najlepša melodija srca ljubljene domovine Slovenije. Ajda s pesmijo vzbuja v nas sedanjo tegobo potrebe po gibanju v naravi, kamor lahko gremo v krogu družine. Izkoristimo to! Naj bo uresničena ura za naravo. Pojte, spoznavajte vrednote naše preteklosti in bodite prijatelji. Držite se načel naše državne himne Zdravice.

Jožef Pečnik