Skoči na vsebino

Rod gorjanskih tabornikov

Taborniški Ultimate Frizbi

12. - 14. maj 2023

TUF je športno taborniško tekmovanje iz Ultimate frizbija, ki ga letos prvič za vse slovenske (PP+) tabornike, organizira Rod gorjanskih tabornikov. Ultimate frizbi je po svetu navdušil že več kot 8 milijonov športnikov, njegova priljubljenost pa hitro narašča tudi med taborniki.

Kaj je Ultimate Frizbi?

Ultimate Frizbi je šport brez kontakta, pri katerem so igralke in igralci v enakovrednem položaju. Je kombinacija neprestanega gibanja, atletske vzdržljivosti in znanja podajanja frizbija. Ultimate frizbi je ekipni šport, pri katerem si nasproti stojita dve petčlanski ekipi.

Ultimate frizbi se lahko igra na vseh možnih površinah, vendar pa uradna tekmovanja potekajo na travnatih površinah v velikosti nogometnega igrišča. Na vsaki strani igrišča je označena končna cona. Cilj igre je, da ekipa v končni coni ujame frizbi in si s tem pribori točko. Igra temelji na natančnih podajah, spretnem lovljenju in hitrih akcijah. Ko ima igralec v posesti frizbi, z njim ne sme teči, lahko pa se ustavi in pivotira (se obrača na mestu). Frizbi gre v roke nasprotne ekipe, v primerih, ko frizbi pade na tla, v avt ali če ga prestreže nasprotna ekipa.

Igra predstavlja zanimiv in zabaven način za rekreacijo, ki spodbuja športni duh, nudi timsko igro ter sožitje med spoloma, poleg tega pa je igra zelo atraktivna tudi za gledalce.

Informacije

KDAJ: 12. – 14. maj 2023
KJE: Športno igrišče ‘Stadion’ v Vavti vasi pri Novem mestu
KDO: PP, RR, Grče
Odprtje prijav 2.4.2023
Letos prvič
Za tabornike iz celotne Slovenije
Super nagrade

Več informacij je na voljo v razpisu, v primeru vprašanj pa se lahko obrnete na elektronski naslov tuf@rgt.si.

Že imaš ekipo?

Ekipo sestavlja 5 tabornic/-kov, z možnostjo 3 članov v rezervi.
Zberi ekipo in se pridruži enkratni športno taborniški dogodivščini. 😎

Ne odlašaj s prijavo, saj je število mest omejeno!

Sledite nam tudi na: