Skoči na vsebino

Kostanjev piknik 2022

Člani RGT smo s polno paro smo zakorakali v novo taborniško leto. Pričeli smo z vodovimi sestanki, medse sprejeli vrsto novih članov in skupaj dočakali prelepo jesen. Za tabornike je jesen prav poseben letni čas, saj nam vsakič znova popestri druženje v barviti naravi, predvsem pa se vsi nestrpno veselimo tradicionalnega kostanjevega piknika pri taborniški hiški. V soboto, 15.10.2022, se je na megleno jutro zbralo kar 80 članov Rodu gorjanskih tabornikov in nekaj radovednih staršev željnih druženja. Začetna sramežljivost je bila neizogibna, saj nam srečevanje tekom pestrega poletja žal ni uspelo. Na srečo pa taborniki poznamo odličen recept za prebitev ledu. Tako mlajši kot starejši taborniki so se ob prihodu razdelili v manjše skupine in se odpravili na prav posebno misijo. Vsem je bilo skupno to, da so za uspešno opravljene naloge morali sodelovati, biti iznajdljivi, pripravljeni pomagati, spoštljivi do narave in vešči v uporabi že prej pridobljenega taborniškega znanja.

Mlajši medvedki in čebelice so po gozdu iskali prijatelje grdobca Shreka, ki se je v času kostanjevega piknika zadrževal nekje v močvari. Zlobnež je njegovo odsotnost dobro izkoristil in ugrabil princeso Fiono. Medvedki in čebelice so reševanje vzeli v svoje roke in zagnano opravili vse preizkušnje Shrekovih prijateljev. Naučili so se mečevanja, s svojimi vici nasmejali Osla, oskrbeli opečenega Zmaja, se uspešno izognili zlobni čarovnici, ki jim je prekrižala pot in na koncu premagali Zlobneža ter rešili Fiono, ki jih je nagradila z okusnim kostanjem.

Malo starejši gozdovniki in gozdovnice pa so bili del strateške igre, pri kateri so nabirali točke z znanjem orientacije in opravljanjem zanimivih, do okolja prijaznih nalog. Pridobljene točke so lahko uporabili na dražbi, kjer so si lahko kupili različne materiale za zadnjo preizkušnjo. Material so otroci uporabili za zaščito jajca, ki se naj ne bi na noben način razbil. Izdelki so bili izjemni, saj so nekatera jajca prestala ekstremno močne ter visoke mete in brce, pri tem pa ostala brez ene same praske.

Obe starostni skupini sta več kot uspešno opravili preizušnje in se z širokimi nasmehi vrnili na skupni prostor, kjer smo se vsi skupaj podružili in okrepčali z okusnim kostanjem. Poleg kostanja pa smo se imeli možnost preizkusiti v lokostrelstvu, postavljanju šotora, kurjenju ognja s kresilom, zabavni prvi pomoči in balinčkanju, kjer so se lahko pozabavali tudi starši, ki so bili vsem nalogam kos. Piknik smo zaključili v zboru, kjer smo podelili znanja in veščine, ki so si jih otroci prislužili v lanskem taborniškem letu. Tako bodo kroji polni novih značk, predvsem pa smo domov odšli polni motivacije, da se tudi to šolsko leto potrudimo in osvojimo čim več novega znanja. Komaj čakamo, da se čimprej spet vidimo in upamo, da zopet v tako obsežnem številu.

Fotografije iz akcije so dostopne tukaj: https://photos.app.goo.gl/G4twQTsszncmeidc9

5 2 glasovi
Ocena prispevka
Naročite se
Notify of
guest
0 komentarji
Inline Feedbacks
Poglej vse komentarje