Skoči na vsebino

Končana akcija taborniški detektivi!

Najmlajši novomeški taborniki so preživeli nepozabno soboto.

Pot do Mosta na Soči je bila sicer dolg, a ob dobri družbi je kar v redu minila.

V Mostu na Soči smo obiskali šolo, ki ima neverjetno zbirko živali. Primerjali smo različne lobanje, odtise, ugotavljali, kakšno obliko kljunov rabijo ptice na primer za odpiranje semen, božali smo poletno in zimsko dlako živali. Res smo uživali, ko smo lahko rokovali z vsemi temi predmeti in se ob tem ogromno naučili.

Poleg tega smo si ogledali zanimive posnetke o živalih, ob čemer nam je ravnatelj šole povedal veliko informacij, da smo bolje razumeli, kaj se na posnetkih dogaja. Zdaj bolje razumemo živali okoli nas.

Ker smo se nahajali v enem izmed lepših predelov Slovenije, smo se odločili, da si malo ogledamo tudi okolico. Odpeljali smo se do Kobarida. Najprej smo vzdihovali od navdušenja, ko smo z Napoleonovega mostu opazovali reko Sočo globoko pod nami. Kakšne barve, kakšna soteska! Neverjetno.

Pot nas je peljala ob rekli navzgor, mimo ostankov prve svetovne vojne. Potem pa smo že zaslišali šumenje padajoče vode. Ko se je pred nami prikazal slap Kozjak, smo ostali brez besed – v nekakšni jami je slap padal v bazenček smaragdno modre barve. Čudovito.

Sledilo je še prečkanje Soče, tokrat po visečem mostu. Zelo zabavno je bilo loviti ravnotežje.

Potem pa še tiste tri ure vožnje in domov smo se vrnili polni čudovitih vtisov in novih znanj.

Link do vseh slik: https://photos.app.goo.gl/5rhcpgjZDAopoFFs6