Gradiva:

KROJ:
Že krepko smo zakorakali v novo taborniško leto in za nami so že prve akcije, pred nami pa naslednje dogodivščine. Novi člani so že prejeli »pripravniške« rutice, stari pa svoje oprali in dali okoli vratu. Ker pa rutica ni eden in edini znak, da smo taborniki, smo vam v nadaljevanju pripravili nekaj osnovnih informacij o prav tako pomembnem delu naše oprave in to je taborniški kroj.

Taborniški kroj ni obvezen del taborniške opreme, je pa zelo priporočljiv. Kroj nosimo na vseh rodovih akcijah, v zborih na letnem taborjenju, zimovanju ter na vseh tistih dogodkih, kjer predstavljamo in zastopamo naš rod ter hkrati celotno taborniško gibanje. Prav tako pa je iz našega kroja razvidno marsikaj – kje vse smo bili, kakšna znanja in veščine smo osvojili; hkrati pa kroj krepi tudi našo medsebojno povezanost in pripadnost taborništvu.

Kroj priporočamo predvsem tistim našim članom, ki so že nekaj časa aktivni in se redno udeležujejo taborniških akcij. Ker se bližajo prazniki, je lahko tudi kroj lepo darilo ? da pa bo vse skupaj lažje, bomo zbrali naročila in jih potem ob dostavi razdelili.

Velikosti krojev so standardne in najbolje je, da se ravnate po velikosti oblačil vaših otrok. Če bo malce večji nič hudega, sicer pa prevelik ali premajhen kroj lahko zamenjate za ustrezno številko.

Priporočamo kroj z dolgimi rokavi, številke in modeli pa so naslednje:
· Otroški z dolgimi rokavi (št. 116 – 164) – 28€,
· Otroški s kratkimi rokavi (št. 116 – 164) – 27€
· Neteliran unisex z dolgimi rokavi (št. 38 – 48) – 29,50€
· Neteliran unisex s kratkimi rokavi (št. 38 – 48) – 28,50€
· Moški teliran z dolgimi rokavi (št. od 38 naprej) – 33€
· Moški teliran s kratkimi rokavi (št. od 38 naprej) – 32€
· Ženski teliran z dolgimi rokavi (št. od 34 naprej) – 33€,
· Ženski teliran s kratkimi rokavi (št. od 34 naprej) – 32€

Kroje lahko naročite na mail rgt.taborniki.si@gmail.com ali pokličete na telefon 041-668-071 – David.

Zadnja naročila v tem letu zbiramo do ________________, do tega datuma je potrebno naročen kroj tudi plačati na naš TRR. Podatki za plačilo: Društvo tabornikov Rod gorjanskih tabornikov Novo mesto, ​Drska 39, 8000 Novo mesto, TRR: SI56 0297 0001 8568 293, s pripisom »kroj in ime otroka«.

Kroje lahko naročite tudi sami preko spletne trgovine Zveze tabornikov Slovenije.

Priložili smo vam tudi grafična navodila, kam na kroj se prišije kakšne našitke. Še majhen nasvet – našitke prišijte na kroj, sicer bo ostal madež od lepila, če jih boste zalikali nanj.

​Zapisala: Kornelija Kodrič – Koni (RBK), Luka Cigale – Cili (RGT)